חוק ומשפט

הזכויות המשפטיות בגיל בשלישי

אנשים בגיל השלישי ובוודאי בגיל הזהב ( שהוא כמובן מבוגר יותר ) צפויים בעתיד לבוא להתמודד עם סוגיות משפטיות מורכבות וכדאי להערך להם מבעוד מועד!

סוגיות רבות דורשות יועץ משפטי ראוי ומוסמך ואינן יכולות להסתמך על ידע כללי, מזל ורצון טוב. בכל סוגייה רצוי להתייעץ עם מומחה מהתחום, אם זה נדל”ן, אם אלו כספי חסכונות, אם אלו חובות והתחייבויות שונים ואם זה מצב בריאות כזה או אחר. לדוגמה, העברת רכוש ליורשים , חשוב שתיערך בצורה מסודרת  מבלי לעורר מלחמות ירושה במשפחה.

פעולה זו צריכה להעשות באמצעות צוואה באמצעות עורך דין מוסמך, קיומה של הצוואה ותוכנה צריכים להיות ידועים וגלויים. במקרה הצורך בהמשך לצוואה יש מקום למנות מנהל עיזבון.יש לקבוע מי ישא באחראיות משפטית לעתיד לבוא כאשר שיקול הדעת יפגע ואפילו יהיה צורך למנות אפוטרופוס ,רצוי לקבוע מראש  מי יהיה.כדאי לקבוע בכל מיני נושאים חשובים בכתב מה הרצונות,למשל:במקרה של סניליות,האם להשאר בבית בליווי מטפל/ת או לעבור לבית אבות,לאיזה בית אבות לעבור.במקרה של מחלה מייסרת,האם להורות על סיום החיים או להמשיך לסבול,ועוד סוגיות שניתן עליהם את הדעת מראש. על הסוגיות האלה צריך לקבל ייעוף משפטי מקצועי ואובייקטיבי.