אוכל ומתכונים

לביבות תפוחי אדמה טעימות

את המתכון הזה אני מקפיד לעשות כשיש הרבה אנשים בבית. כל כולם נהנים ואני מקבל הרבה מחמאות.

מצרכים:

3 תפוחי אדמה בגודל בינוני פלוס מגורדים גס.

3 ביצים.

3 כפות קמח תופח

1 בצל גדול מגורד דק

מלח ופילפל לפי הטעם.

שמן ומחבת.

אופן ההכנה: מערבבים את כל המצרכים ( לא כולל השמן והמחבת ) וממתינים חצי שעה.

שופכים שמן באופן שיכסה את כל תחתית המחבת ואף קצת יותר מכך.

מחכים שהשמן יתחמם ואז , בעזרת כף, יוצקים את הלביבות למחבת.

יש להקפיד שהמחבת לא תהיה חמה מדי אחרת השכבה החיצונית תישרף בעוד החלק הפנימי לא יהיה מבושל דיו.

הטיגון כולו – על אש בינונית.

מוציאים לנייר סופג, מחלקים לצלחות עם כף שמנת חמוצה.

בתיאבון.