מתכון טעים זה הפך ללהיט של ימי שישי בצהריים. זהו מתכון קל , הארוחה בעלת גוון חמצמץ ים תיכוני שתעשה לכם את צהרי שישי.
המצרכים:
שקית גרגרי חומוס
6 עגבניות גדולות
4 שיני שום
מיץ מחצי לימון
מלח ופילפל וקורט סוכר
אופן ההכנה:
משרים את גרגרי החומוס למשך לילה שלם ( לילה קודם ). בסיר בינוני מבשלים את החומוס עד לרתיחה על אש גבוהה ואז מעבירים לאש קטנה לבישול של כ- 3 שעות. להקפיד לא להוסיף מלח לחומוס בזמן הבישול.
במחבת גדולה ועמוקה, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולבשל עם השום כשהוא מעוך פנימה. הבישול על אש בינונית/קטנה .להוסיף סוכר, מלח ולימון. לאחר כעשרים דקות הרוטב מוכן.
לאחר שהחומוס מוכן, להכניס את תכולתו לתוך מחבת הרוטב החם, לערבב, לבשל יחד כמה דקות ולהגיש חם עם לחם טרי או חלה טרייה בצד.
בתיאבון