את המתכון הזה אני מקפיד לעשות כשיש הרבה אנשים בבית. כל כולם נהנים ואני מקבל הרבה מחמאות.
מצרכים:
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני פלוס מגורדים גס.
3 ביצים.
3 כפות קמח תופח
1 בצל גדול מגורד דק
מלח ופילפל לפי הטעם.
שמן ומחבת.
אופן ההכנה: מערבבים את כל המצרכים ( לא כולל השמן והמחבת ) וממתינים חצי שעה.
שופכים שמן באופן שיכסה את כל תחתית המחבת ואף קצת יותר מכך.
מחכים שהשמן יתחמם ואז , בעזרת כף, יוצקים את הלביבות למחבת.
יש להקפיד שהמחבת לא תהיה חמה מדי אחרת השכבה החיצונית תישרף בעוד החלק הפנימי לא יהיה מבושל דיו.
הטיגון כולו – על אש בינונית.
מוציאים לנייר סופג, מחלקים לצלחות עם כף שמנת חמוצה.
בתיאבון.