מוצרי בריאות

מתוקים והגיל השלישי

מי לא אוהב מתוק? לאכול עוגה,עוגיות,גלידה,פסטה,לחם,לחמניות ועוד,כל אלה מכילים סוכר.

הצורך במתוק הוא בעצם התמכרות ששותפים לה אנשים רבים וגם בקרב אוכלוסית הגיל השלישי,בהם ,זקנים חולים,קשישים,מוגבלים.

צרחכת הסוכר המוגברת  פוגעת קשות בבריאות שלנו בצורות שונות ואוכלוסית הגיל השלישי במיוחד חשופה לסכנה  כתוצאה מצריכת סוכר מוגברת,היות ואוכולוסית הגיל השלישי,כוללת אנשים זקנים קשישים שהמערכת הגופנית אינה בשיאה,שחוקה,רגישה ,חלשה  ולרוב בסיכון לחלות.

לכן המחלות והפגיעה הבריאותית הצפויה כתוצאה משימוש מוגבר בסוכר עלולה להיות ממש מסוכנת.

רמה גבוהה של סוכר בגוף יכולה לפגוע במערכת החיסון,לגרום לסרטן,מחלות לב,טרשת עורקים ועוד מחלות רבות!

מה גורם להתמכרות למתוק? קיימים כימיקלים במוח וביניהם סרוטנין האחראי על תחושת שלווה,רוגע והסרוטנין מושפע במיוחד מצריכת סוכר ופחמימות.

כאשר רמת הסרוטנין נמוכה,נוצר לחץ להגדיל את ריכוז הסרוטנין על ידי צריכת סוכר ופחמימות.

כיצד מתמודדים עם ההתמכרות לסוכר? ראשית,להכיר בכך שיש התמכרות ןלהבין כיצד התזונה”הרגילה שלנו” מעודדת ומדרבנת אותנו לצריכת סוכרים מוגברת.

הצעדים שעלינו לנקוט שעשויים לעזור לנו: לאכול בכל ארוחה פחמימות במידה.לאכול 6 ארוחות קטנות ביום הכוללות מעט פחמימות במקום 2-3 ארוחות גדולות.לצרוך פחמימות מורכבות,לחם מקמח מלא,אורז מלא  ועוד.

כאשר ה”גל לאכול מתוק” תוקף להעסיק עצמך בדבר אחר עד שהגל חולף.